فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:5 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرهاد سراجی، سارا خداویسی صفحات 1-10
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، مقایسه دانشجویان دانشگاه های حضوری و مجازی از حیث میزان برخورداری از مهارت های پژوهشی فناورانه است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با استفاده از روش توصیفی از نوع پیمایشی انجام شده است و جامعه آماری آن دانشجویان حضوری و مجازی دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران می باشد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و بر اساس جدول کرجسی و مورگان از تعداد 2250 نفر دانشجوی حضوری 327 نفر و از تعداد 445 نفر دانشجوی مجازی، 205 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مربوط به سنجش مهارت های پژوهشی- فناورانه گردآوری شد که در آن به پنج مولفه مهارت های جستجوی منابع، تهیه و ارائه محتوا، حضور در محیط برخط و نشر ایده ها، مشارکت و گفتگو و ابزارهای کاربردی تاکید گردید. روایی آن با توجه به نظرات پنج نفر از متخصصان تایید و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرانباخ به مقدار90/0 محاسبه شد. داده های حاصله با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون من ویتنی انجام شد.
    نتایج
    میزان مهارت دانشجویان حضوری و مجازی در جستجوی منابع، استفاده از ابزارهای کاربردی، تهیه و ارائه محتوا، حضور در محیط برخط و نشر ایده در حد نسبتا مطلوب بوده و دو گروه با هم تفاوت ندارند و تنها در مهارت استفاده از ابزارهای مشارکتی و ارتباطی از هم متفاوت هستند.
    نتیجه گیری
    مقایسه دانشجویان حضوری و مجازی دانشگاه تهران در برخورداری از مهارت های پژوهشی فناورانه نشان داد که دو گروه در اغلب مهارت ها با هم تفاوت ندارند.
    کلیدواژگان: دانشجوی حضوری، دانشجوی مجازی، ابزارهای اینترنتی، پژوهش، مهارت های پژوهشی فناورانه
  • عباس اناری نژاد، مهدی محمدی صفحات 11-25
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف ارزشیابی سازمانی و برنامه ای آموزش الکترونیکی به منظور ارائه شاخص های عملی ارزشیابی آموزش الکترونیکی در سطح دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق پژوهش حاضر، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری این مطالعه، شامل دانشجویان دانشگاه های صنعتی امیر کبیر، شیراز، صنعتی اصفهان و دانشکده علوم حدیث شهرری بود که 702 نفر از آنها به شیوه نمونه گیری تصادفی-طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای مبتنی بر چارچوب ارزشیابی آموزش الکترونیکی طراحی شده توسط محققین بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونt استفاده شد.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان داد که دانشگاه ها در ابعاد «طراحی محیط ارائه»، «جنبه های آموزشی»، «مدیریت» و «امور سازمانی»، به ترتیب، وضعیت مناسب تری دارند و در ابعاد «ارزشیابی»، «فناوری»، «ملاحظات اخلاقی» و «خدمات پشتیبانی»، نسبت به سایر ابعاد از وضعیت چندان مناسبی برخوردار نیستند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج این پژوهش بیانگر برخی نقاط قوت و ضعف نظام آموزش الکترونیکی در کشور است که می تواند اطلاعات ارزشمندی را برای مدیران و مسوولان نظام آموزش عالی کشور فراهم آورد تا با اتخاذ سیاست های اصولی و بهره گیری از راهبردها و راه کارهای مناسب در زمینه بهبود و ارتقاء کیفیت برخی جنبه های نسبتا مطلوب و رفع موانع و مشکلات آموزش الکترونیکی گام های اساسی برداشته شود.
    کلیدواژگان: آموزش از دور، ارزشیابی، شاخص، الگوهای ارزشیابی، آموزش عالی
  • سجاد خسروی، محسن بارونی، رضا خواجویی، نورالهدی فخرزاد صفحات 26-32
    مقدمه
    ارزیابی کارایی، ضرورت بنیادین در رویارویی و سازگاری با تحولات و بهبود مستمر فعالیت ها است. از آنجا که امروزه یکی از شاخص های اصلی سنجش توسعه یافتگی کشورها، سهم یک جامعه در تولید دانش است، ارزیابی عملکرد واحدهای آموزشی و به تبع آن ارتقای کارایی آنها اهمیت دو چندان یافته است. هدف این پژوهش بررسی کارایی گروه های آموزشی فناوری اطلاعات سلامت دانشگاه های علوم پزشکی کشور با استفاده از روش تحلیل فراگیر داده ها است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد که با استفاده از روش مدل ریاضی تحلیل پوششی داده ها و با استفاده از نرم افزار Deap نسخه 2.1 کارایی گروه های آموزشی فناوری اطلاعات سلامت در سال 1390 ارزیابی گردید. به منظور جمع آوری اطلاعات، پژوهشگران فرمی را طراحی کرده که شامل تعداد دانشجویان، اعضای هیات علمی، تعداد کتب تالیفی و ترجمه اعضای هیات علمی، تعداد مقالات علمی و پژوهشی و غیره بود.
    نتایج
    نتایج نشان داد که از 18 گروه آموزشی مورد بررسی، 6 گروه کارا (دارای کارایی یک) و 12 گروه ناکارا بودند. مقادیر بهینه و ایده آل گروه های ناکارا نیز برای رسیدن به کارایی مشخص گردید.
    نتیجه گیری
    گروه های آموزشی با نمره ارزیابی عملکرد (کارایی) کمتر از یک، برای رسیدن به حداکثر کارایی باید ستانده های پژوهشی خود را با ارائه طرح های پژوهشی بیشتر، مقالات و یا چاپ کتاب افزایش دهند و همچنین این گروه ها باید نهاده های آموزشی (تعداد دانشجو) و اعتبارات خود را بر اساس مقادیر مازاد مشخص شده در قالب یک برنامه بلندمدت کاهش دهند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کارایی، گروه های آموزشی، روش تحلیل فراگیر داده ها، فناوری اطلاعات سلامت
  • عیسی رضایی، محمدرضا نیلی، هاشم فردانش، محمد شاه علیزاده صفحات 33-45
    مقدمه
    هدف این پژوهش، بررسی کیفی مولفه های یاددهی و یادگیری نظریه ارتباط گرایی و ارائه الگوی مفهومی برای طراحی محیط های یادگیری ارتباط گرا است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر، تحلیل محتوای کیفی Mayring است، به این صورت که ابتدا چند سوال اساسی درباره الگوهای طراحی آموزشی مطرح شد که عبارتند از: الف) اجزاء تشکیل دهنده آموزش در نظریه ارتباط گرایی کدامند؟ ب) ترتیب و توالی اجزاء آموزش در نظریه ارتباط گرایی به چه شکل است؟ ج) روش های ارائه و ارزشیابی آموزش در نظریه ارتباط گرایی کدامند؟ سپس با استفاده از مبانی نظری ارتباط گرایی جنبه های تحلیل، مقوله های اصلی و زیر مقوله های پاسخ سوالات مشخص شد و در نهایت با کدگذاری مقوله های اصلی از مقوله های فرعی تفکیک شده و الگوی مفهومی طراحی زیست بوم های یادگیری بر مبنای یافته های پژوهش طراحی گردید. جامعه آماری این پژوهش را کلیه اسناد و مدارک معتبر نظریه ارتباط گرایی از سال 2004 تا سال 2012 تشکیل می دهد که تعداد آنها 540 منبع بود. محتوای این منابع به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب گردیده و مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج تحلیل منجر به تشخیص مولفه های یادگیری نظریه ارتباط گرایی شد که با تحلیل و ترکیب مولفه های اصلی، الگوی طراحی زیست بوم های یادگیری در قالب هشت مولفه اصلی شامل تحلیل و اعتباربخشی، طراحی شبکه و زیست بوم، هدف گذاری- ایجاد علاقه مشترک، تسهیل جریان دانش، توانمندسازی شبکه، بازتولید یا باز ترکیب، بازخورد- ارزشیابی و هدف گذاری مجدد ارائه شد.
    نتیجه گیری
    الگوی طراحی زیست بوم های یادگیری در قالب طراحی آموزشی خرد و کلان مطرح شده است و قابلیت آن را دارد تا در محیط های حضوری، برخط و ترکیبی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آموزشی، الگو ها، تکنولوژی آموزشی، طراحی آموزشی، طراحی آموزشی ارتباط گرا
  • شکوفه سادات رضازاده*، بی بی عشرت زمانی، یاسمین عابدینی، حسن ببری صفحات 46-53
    مقدمه

    پژوهش حاضر به بررسی رابطه راهبردهای انگیزشی یادگیری، ارزش تکلیف و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دانشکده مجازی، دانشگاه اصفهان پرداخته است.

    مواد و روش ها

    تحقیق از نوع توصیفی است. جامعه آماری شامل 239 نفر از دانشجویان دانشکده مجازی دانشگاه اصفهان بود که برای نمونه، تعداد 136 نفر از آنها براساس نمونه گیری نسبی انتخاب شدند. جهت سنجش مولفه های پژوهش از پرسشنامه استاندارد راهبردهای انگیزشی برای یادگیری که توسط پینتریچ و دیگروت تدوین شده است، استفاده شد که روایی آن بر اساس شیوه محتوایی تنظیم و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 67/0 برآورد شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون t مستقل و ضریب همبستگی تحلیل شدند.

    نتایج

    میانگین و انحراف معیار نمره میزان به کارگیری راهبرد تکرار و مرور ذهنی در دانشجویان مجازی در سطح خطای 05/0 (429/0±76/2) بود که کمتر از سطح متوسط (میانگین وزنی3) بود. اما میانگین و انحراف معیار میزان استفاده از راهبردهای گسترش معنائی (593/0±78/3) و سازماندهی (499/0±13/3) و همچنین میزان ارزش دهی به تکلیف (371/0±41/3) بود که بیش از سطح متوسط (میانگین وزنی3) بود. همچنین نتایج آزمون همبستگی نشان داد بین میزان استفاده از راهبرد مرور ذهنی، راهبردهای سازماندهی و بسط معنایی و ارزش دهی به تکلیف با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان مجازی رابطه معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    باتوجه به نتایج تحقیق جهت ایجاد انگیزه در دانشجویان، به استفاده از راهبردهای یادگیری متنوع و مناسب، در تدوین دروس ویژه این دوره ها باید به علائق و نیازهای آموزشی آنان توجه شود تا تکالیف و موضوعات درسی به اندازه کافی جذاب و برانگیزاننده باشد.

    کلیدواژگان: آموزش، یادگیری، راهبردها، انگیزش، پرسشنامه استاندارد راهبردهای انگیزشی برای یادگیری
  • پیمان کامکار، محمدرضا نیلی، خدیجه علی آبادی صفحه 54
    مقدمه
    ارزیابی قابلیت استفاده، به طور ساده به معنای سهولت استفاده است و می تواند گامی اولیه جهت بهبود وضعیت سیستم های آموزش الکترونیکی باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، ارزیابی سیستم آموزش الکترونیکی دانشگاه های مجری آموزش الکترونیکی در تهران بر اساس مقیاس یوزلرن (Uselearn) می باشد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش، توصیفی ارزیابانه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشگاه های مجری آموزش الکترونیکی در شهرستان تهران بود که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی، نمونه ای به حجم 288 نفر انتخاب شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه یوزلرن بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تک نمونه ای و تحلیل واریانس یک راه و چند متغیره استفاده شد.
    نتایج
    نتایج آزمون تی تست تک نمونه ای نشان داد که سیستم آموزش الکترونیکی دانشگاه های مجری آموزش الکترونیکی از لحاظ قابلیت استفاده در یادگیری در وضعیت مطلوبی نمیباشند. همچنین نتایج تحیل واریانس چند متغیره نشان داد که بین میانگین نمرات مولفه های پرسشنامه یوزلرن در دانشگاه های مجری آموزش الکترونیکی تفاوت معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    دانشگاه های مجری آموزش الکترونیکی در تهران بر اساس کل مقیاس یوزلرن و خرده مولفه های آن در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، قابلیت استفاده، پرسشنامه یوزلرن، دانشگاه، آموزش
  • حسین سماواتیان، حمزه کاظمی مهیاری * صفحه 65
    مقدمه

    هدف اصلی هر سیستم آموزشی انجام موفق فرایند یادگیری است و بازخورد موثر به دانشجویان یکی از ابزارهای دستیابی به این هدف می باشد. پژوهش ها نشان داده بازخورد بر یادگیری و انگیزش فراگیران در یادگیری موثر است. یکی از اهداف پژوهش حاضر شناسایی و دسته بندی ویژگی های بازخورد موثر بوده است. هدف دیگر بررسی تاثیر این ویژگی ها بر بازخورد موثر بوده است.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه دانشجویان جهاد دانشگاهی اهواز در سال تحصیلی 92-91 بوده است. مدل مفهومی براساس ادبیات طراحی و روابط میان ساختارهای آن مشخص شد. به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات مربوط به آزمون فرضیه های پژوهش از پرسشنامه بسته استفاده شده است. از روایی و پایایی ابزار پژوهش (آلفای کرونباخ 3/91%) طی مطالعه مقدماتی اطمینان حاصل شد. 200پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای میان دانشجویان گروه های فنی و مهندسی و علوم انسانی توزیع شد. نهایتا 175 پرسشنامه به منظور تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. فرضیه های پژوهش با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری مورد آزمون قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد که نوع، ساختار و زمان بندی بازخورد به ترتیب با ضرایب 53/0، 64/0 و 85/0 بر بازخورد موثر در سطح اطمینان 95% تاثیر داشته اند و لذا یافته ها، فرضیه های پژوهش را تایید کردند.

    نتیجه گیری

    از دید دانشجویان جهاد دانشگاهی اهواز سه ویژگی نوع بازخورد، زمان بندی بازخورد و ساختار بازخوردی که دریافت کرده اند، بر موثر و سازنده بودن آن بازخورد تاثیر دارد. در میان این ابعاد، زمان بندی بازخورد بیشترین تاثیر را بر سازنده و موثر بودن بازخورد، داشته است.

    کلیدواژگان: یادگیری، بازخورد، آموزش، تدریس
  • علی شاعیدی صفحه 77
    مقدمه
    سازمان بهداشت جهانی انتظار دارد تعداد مبتلایان به دیابت در 25 سال آینده از 130 میلیون نفر به بیش از 350 میلیون نفر افزایش یابد. این بیماری به سرعت منجر به بیماری های قلبی گردیده و باعث بروز اختلالات گوناگونی در شبکیه می شود. تاثیر مخرب بیماری دیابت بر روی شبکیه، دیابتیک رتینوپاتی نامیده می شود. در نتیجه، هدف این مقاله این است که بتوان با استفاده از یادگیری الکترونیکی و به صورت اتوماتیکی (کامپیوتری)، از درون تصاویر رنگی شبکیه، پاتولوژی های قرمز رنگ شبکیه بنام هومورژ هارا تشخیص داد.
    مواد و روش ها
    یک مجموعه داده یادگیری از هومورژها و غیرهومورژها ایجاد شده است. مجموعه داده یادگیری نمونه ما شامل 35000 پیکسل هومورژ و 33000 پیکسل غیرهومورژ میباشد. از روش ریخت شناسی و تکنیک تشخیص پاتولوژی های هومورژها برمبنای پیکسل، به منظور جداسازی این پاتولوژی ها از سایر ساختارهای تصاویر استفاده شده است. سپس با استفاده از دسته بندی کننده ای بنام درخت های تصمیم، جراحت های شبکیه به دو کلاس هومورژ و غیر هومورژ دسته بندی می شوند.
    نتایج
    در مرحله تست، این روش توانست بعد از استخراج 68000 پیکسل از تصاویر شبکیه و دسته بندی آنها با استفاده از فرمول دسته بندی کننده درخت های تصمیم، به حساسیت 98%، ویژگی 14/97% و دقت 57/97% دست یابد.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، بعد از استفاده از روش های مختلف، روش ریخت شناسی، کارایی بالاتری نسبت به سایر روش ها داشت و در مقایسه با روش های تشخیص بالینی (سنتی) از دقت خوبی برخوردار بود.
    کلیدواژگان: هومورژهای شبکیه، دسته بندی، رتینوپاتی دیابتی، ریخت شناسی، درخت های تصمیم
  • رحیل حکیمی مفرد، رضا حکیمی مفرد صفحه 88
    امروزه استفاده از نرم افزارهای آماری برای انجام تحقیقات علمی امری بدیهی به شمار می رود. انتخاب یک نرم افزار آماری با توجه به رعایت ملاحظات اخلاقی، مستلزم پرداخت هزینه است. هدف پژوهشگران در این مقاله بررسی تعدادی از نرم افزارهای رایگان آماری مانند: AM، Dap، Dataplot، Gnumeric، MicrOsiris، OpenEpi، OpenStat، PAST، PSPP، R، Salstat، SOFA، SSP، Statist، Tanagra، WebStat، WinIDAMS می باشد؛ نرم افزارهایی که از نظر قانونی بدون پرداخت هزینه قابل استفاده بوده و نتایج آن ها قابل انتشار می باشد. نتایج این بررسی، برتری نرم افزار آماری (R) را نسبت به سایر نرم افزارهای رایگان آماری از نظر توانایی و کارکرد، محدودیت ها و میزان مقبولیت عمومی در استفاده برای انتشار مقالات پژوهشی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آمار، نرم افزار، جمع آوری داده، روش کار، داده
|
  • Farhad Seraji, Sara Khodaveisi Pages 1-10
    Introduction
    The main aim of this study was to compare face-to-face and virtual students with respect to having research-technological skill perspectives.
    Materials and Methods
    In this descriptive survey all face-to-face and virtual students of Tehran University were selected using the random categorization method based on Kerjesi & Morgan's table. From 2250 attending students and from 445 virtual students, 327 and 205 students were selected, respectively. For data collection, a researcher-made questionnaire was used. This questionnaire was designed based on five basic elements such as search resource skills, skills for developing and presenting content, attending online environments and publishing ideas, communicative and conversation skills and using applied software. The validity of this tool was confirmed by five experts and its reliability was 0.90. The Mann-Whitney U test was used for data analysis.
    Results
    The findings showed that the skills of attending and virtual students were "relatively desirable" in searching for resources, using applied software, online publishing and developing and presenting content and no difference was found between the two groups. However, the two groups differed with respect to commutative and conversation skills.
    Conclusion
    No main differences were observed between attending and virtual students of Tehran University in research-technological.
    Keywords: Attendance Student, Virtual, Internet Tools, Research, Research, Technological Skills
  • Abbas Anarinejad, Mahdi Mohammadi Pages 11-25
    Introduction
    The present study aimed to evaluate enterprise and e-learning programs to provide practical indices for the evaluation of E-learning programs in universities and institutions of higher education in Iran.
    Materials and Methods
    In this descriptive survey, 702 students from Amir Kabir University, Shiraz University, Isfahan University, and Olom-e- Hadith University were selected using the random-stratified sampling method. The data collection tool was a questionnaire based on the E-learning evaluation framework designed by the researchers. T test was used for data analysis.
    Results
    We found that the studied universities were strong in dimensions such as "interface design", "pedagogical aspects", "management" and "institutional issues". However, they were weak in aspects such as "evaluation", "technology", "ethical issues" and "support services" compared with other aspects.
    Conclusion
    In general, results of this study revealed some strengths and weaknesses of E-learning systems in the country which can provide valuable information for system administrators in higher education. By implementing appropriate strategies some of the less desirable aspects of E-learning systems can be improved.
    Keywords: Distance Learning, Evaluation, Indicator, Evaluation Patterns, Higher Education
  • Sajad Khosravi, Mohsen Barouni, Reza Khajouei, Nourolhoda Fakhrzad Pages 26-32
    Introduction
    Efficiency evaluation is a fundamental necessity with respect to confronting and facing evolutions in order to improve activities. Considering that one of the main indices for assessing the development of a country is currently its share in producing knowledge, evaluating the performance of educational units and their efficiency is necessary. We aimed to study the efficiency of health information technology departments of medical universities using the data envelopment analysis (DEA) method.
    Materials and Methods
    In this descriptive-analytical study we used the mathematical model of DEA using the Deap2.1 software for evaluating the efficiency of health information technology departments of Iranian medical universities during 2011. To gather data, a researcher-made form was designed including information on the number of students, faculty members, number of written books and translations by faculty members, research papers, etc.
    Results
    The results showed that of 18 educational departments, 6 departments were efficient and 12 departments were inefficient. Optimal and ideal values were determined for ineffective groups in order to achieve efficiency.
    Conclusion
    To achieve maximum efficiency (=1), departments should increase their research output through more research projects, articles or books. These departments should establish a long-term program to reduce training inputs (students) and its funds based on the specified surplus amount.
    Keywords: Performance Appraisal, Efficiency, Departments, Data Envelopment Analysis, Health Information Technology
  • Eisa Rezaei, Mohammadreza Nili, Hashem Fardanesh, Mohammad Shahalizadeh Pages 33-45
    Introduction
    The aim of this research was to qualitatively analyze the teaching and learning components of the connectivism theory and introduce a conceptual model for designing of the connectivist learning.
    Materials and Methods
    The method of this study was the Mayring qualitative content analysis. Initially, several questions were raised about educational design patterns including a) what are the components of education in connectivism theory? B) What is the sequence of education elements in connectivism theory? C) What are the methods of education presentation and the evaluation in connectivism theory? Then, using the theoretical framework of the mentioned theory, categories and sub-categories of the questions were identified. Finally, the main components were coded and the conceptual model for designing the learning ecologies was developed based on research findings. The statistical population of this research was credible connectivism documents, articles, posts, and reviews written during 2004-2012 (540 sources). The content of these resources were selected and analyzed using the purposive sampling method.
    Results
    Results of the analysis led to the identification of the components of connectivism theory that introduced a learning ecology design model by combining the main components. The model consisted of eight components that include accreditation and analysis, network and ecology design, purposing- the creation of common interest, facilitating the flow of knowledge, network empowerment, remixing-recreation, feedback-evaluation, and repurposing.
    Conclusion
    The ecology learning design model was considered in terms of micro and macro instructional design. It may be used in face-to-face, online and combined environments.
    Keywords: Education, Models, Instructional Technology, Instructional Design, Connectivism Instructional Design
  • Shekoofe Sadat Rezazade, Bibi Eshrat Zamani, Yasamin Abedini, Hasan Babri Pages 46-53
    Introduction

    The present study aimed to investigate the relationship between motivational strategies of learning and valuing tasks in the achievement of students of the Virtual University of Isfahan, Iran.

    Materials and Methods

    In this descriptive study, college students at the Virtual University of Isfahan were enroleld, of whom 136 were selected using proportional sampling. To assess the research component the standardized questionnaire of Motivational Strategies for Learning (MSLQ) developed by Pintrich and DeGroot was used. Its validity was adjusted using the content-based approach and a reliability of 0.67 was obtained using Cronbach's alpha. Data were analyzed Using descriptive statistics, independent sample t-test, and correlation coefficient.

    Results

    The mean±SD score of using repetition and mental rehearsal strategies of virtual students was 2.76±0.429 (error=0.05), which was less than the average level (average weight=3). However, mean±SD levels of using semantic (3.78±0.593) and organizational (3.13 ±0.499) development strategies and valuing tasks (3.41± 0.371) were higher than average (average weight=3). Also the results of the correlation test showed a significant relationship between the use of mental strategies, organization strategies, semantic expansion, and valuing tasks and academic achievement in virtual students.

    Conclusion

    In order to motivate students, an emphasis should be made on applying diverse and suitable learning strategies and the students interests and desires should be considered in compiling such courses in order to make them more attractive.

    Keywords: Education, Learning, Strategies, Motivation, Motivated Strategies for Learning Questionnaire
  • Peyman Kamkar, Mohamadreza Nili, Khadijeh Aliabadi Page 54
    Introduction
    Usability evaluation that simply means Ease of use can be the first step to improve e-learning systems. Thus, the goal of this study is evaluating e-learning systems of Tehran universities on the bases of uselearn.
    Materials And Methods
    The research method is descriptive – Evaluative. The population consisted of implementing e-learning universities in Tehran. Using proportional stratified sampling, a sample size of 288 was chosen. They were selected as the targeted. The instrument used in this study was a uselearn. Results were analyzed usage one-sample T-test, ANOVA and MANOVA.
    Results
    Single-sample t-test results indicated that the e-learning systems in terms of usability are not in a good situation. Results of MANOVA showed that there was a significant difference between the means of components of uselearn questionnaire.
    Conclusion
    The e-learning systems in terms of usability are not in a good situation.
    Keywords: Evaluation, Usability, Uselearn Questionnaire, Universities, Education
  • Hosein Samavatian, Hamze Kazemi Mahyari Page 65
    Introduction

    Successful learning process expressed as the main goal of any educational system, and a tool to achieve this goal is effective feedback to students, because researches showed that feedback on learning and learner's motivation in learning is effective. One of the purposes of this research is to identify and categorize feedback characteristics based on research literature. Another purpose investigates the effects of these characteristics on effective feedback.

    Materials And Methods

    Statistical population of this research was the students of Jahad University of Ahvaz in the year of 2013. Validity and reliability (%91.3) were confirmed on the basis of preliminary. Conceptual model of study was designed based on a literature study and the relationship between its structures was determined. The sampling was performed by stratified random sampling method. One hundred seventy five (175) filled questionnaires from two hundred (200) distributed questionnaires were returned. Structural equation modeling was used to examine hypothesizes of this research, and AMOS software was used in this study.

    Results

    Results showed the type, structure and timing of feedback respectively with coefficient's 0.53, 0.64 and 0.85 had a significant effect on effective feedback on %95 level of confidence, and therefore findings confirmed all hypotheses.

    Conclusion

    From Ahvaz Jahad University student's point of view, the three characteristics of type, structure and timing of feedback had been received, have a significant effect on effectiveness of feedback, and among the three characteristics of feedback timing has the maximum effect on effectiveness of feedback.

    Keywords: Learning, Feedback, Teaching, Education
  • Ali Shaeidi Page 77
    Introduction
    World health organization estimates that it will increase from 130 million patients to more than 350 million patients by next 25 years. Harmful effects of this disease on retinal are named diabetic retinopathy (DR). Consequently the purpose of this paper is with electronic learning and automatic identification of color retinal images for fast and precise identification of spot-shaped red color retinal pathologies is named hemorrhages for identification diabetic retinopathy in its first stages.
    Materials And Methods
    68000 pixels have been extracted from 85 color retinal images which have formed a learning data set of hemorrhage and non-hemorrhage. That our learning data set sample includes 35000 hemorrhage pixels and 33000 non-hemorrhage pixels, and then selected features have been extracted from processed images by morphological technique and Pixel-level Hemorrhages recognition technique. Finally retinal lesions are classified in two class hemorrhage and non-hemorrhage by a classifier named decision trees. Finally Results this system compared with specialist physicians.
    Results
    After extracting and classifying 68000 pixels from retinal images, in the testing stage this method using formula classifier decision tress achieve 98% sensitivity, 97.14% Specificity features and 97.57% accuracy.
    Conclusion
    therefore, we have solved these problems by computer-aided diagnosis techniques and achieved results show that morphological technique has a high efficiency and is more precise than clinical technique.
    Keywords: Retinal Hemorrhages, Classification, Diabetic Retinopathy, Morphological Techniques, Decision Trees
  • Rahil Hakimimofrad, Reza Hakimimofrad Page 88
    Nowadays the use of statistical software is obvious to conduct scientific research. Select statistical software according to moral considerations requires payment of fees. In this paper investigates a number of free statistical software (Such: Dap, Dataplot, Gnumeric, MicrOsiris, OpenEpi, OpenStat, PAST, PSPP, R, Salstat, SOFA, SSP, Statist, Tanagra, WebStat, WinIDAMS). Legally use the software at no charge and the results are published. The results of this study show the advantage of statistical software (R) than other free programs by their ability to function, restriction and public acceptance in use for publication of research papers.
    Keywords: Statistics, Computer Software, Data Collection, Methodology, Data